Thursday, January 31, 2008

Nilung-ag Nga Bulinaw

Mga Sagol:

Kamyas
Bulinaw
Asin
Luy-a
Kamatis
Tambok sa karneng Baboy
Dahon sa Saging

Paagi Sa pagluto:

Timplahan ug asin ang Bulinaw. Isagol ang Luy-a sa Bulinaw aron mawa ang langsa. Magbutang ug kamyas sa kaldero o kulon. Mogamit ug tambok sa karneng baboy ug ibutang sa kaldero o kulon aron momantika.

Himuon ug porma sa torotot ang dahon sa Saging. Sa dahon sa Saging isulod ang bulinaw ug butangan pod ug hiniwa nga mga kamatis. Ibutang ang mga naputos nga mga bulinaw sa sulod sa kaldero o kulon ug hulaton nga maluto ang Bulinaw.

Pag-andam Sa Sawsawan:

Magkuha ug kamyas gikan sa sulod sa kaldero o kulon ug durugon, dayon sagulan ug patis.

No comments: