Friday, February 22, 2008

Home-made Pork Tocino

Mga Sagol:

1 ka kilo nga karneng Baboy
1 ka tasa nga suka
1/2 sa tasa nga toyo (soy sauce)
2 ka kutsara nga asukal
2 ka kutsara nga asin
2 ka kutsara nga paminta
1 ka ulo sa ahos
1/2 sa tasa nga Coke Cola
1 ka tasa nga Anatto seeds pangpakolor

Paagi Sa Pagluto:

Initon ang Cola sa kaldero hangtud mo-init-init. I-dugang ang Anatto seeds and let steep og bale 2 ka oras. Kon mobugnaw na ang Cola, pwede na siya nga gamiton. Hiwaon ang karne og manipis. Siguraduhon nga naay gamay nga tambok nga mahibilin sa karne kada hiwa. Sa dako nga bowl, i-sagol ang tanan uban mga sagol hangtud ang asin ug ang asukal matunaw.
I-babad og bale 3 ka adlaw aron lami ang resulta. Sagulon og maayo og ibutang sa ref og takluban.

Sugyot:

Kon lutuon na ang pork tocino, magbutang og gamay'ng tubig sa kaserola og pabukalon, ayha ibutang ang pork tocino, bale-balehon hangtud nga mag-golden brown.

No comments: